<BLOCKQUOTE class="postcontent restore">فشار بالكراميل و قليل السعرات الحرارية
<B>انا جديدة فى المنتدى و دة اول موضوع اكتبة و جايبالكو النهاردة حاجة يا رب تعجبكو
الفشار بالكراميل
المقادير:
1 ملعقة كبيرة مارجرين (زبدة نباتى)
1 كوب سكر اسمر فاتح
1/4 كوب ماء
1 كوب حبوب ذرة
الطريقة:
يتم وضع الفشار فى الحلة حتى يتفتح كلة
فى حلة تانية يتم تذويب الذبدة ثم اضافة السكر و الماية و اول ماتبتدى تغلى تغطى الحلة لمدة3 دقائق ثم يرفع الغطاء و يتم الغليان حتى يصل الخليط للسمك المطلوب و يرفع عن النار
يتم وضع الخليط على الفشار و يتم التقليب بمعلقة خشب و يترك جانبا حتى يتماسك
و بالف هنا و شفا
يا رب تعجبكو
<BLOCKQUOTE class="postcontent restore">كوكيز قليلة السعرات
(الرجيم طبعا)
انا بحب الحلويات جدا جدا جدا و كانت السبب الاساسى فى معاناتى و لذلك انا جبتلكو النهاردة كوكيز دايت لان الواحدة ساعات بتحب وقت الدايت تاكل حاجة حلوة فتلخبط الموضوع كلة فدلوقت مافيش حجة بس برضة دة مش معناة نخلصها كلها فى قعدة كفاية 2 فقط فى اليوم اتفقنا ؟.......
المقادير:
1 كوب زبدة نباتى (مارجرين)
1/4 كوب سكر دايت (كاندريل ,سويت اند لو ...)
3/4 كوب سكر بنى لايت
3 حبات بيض (درجة حرارة الغرفة)
1 ملعقة كبيرة فانيليا
2 كوب دقيق
1 ملعقة بيكنج باودر
1/4 ملعقة صغيرة ملح
1/4 كوب ماء
1/2 كوب شيكوليت شيبس
الطريقة:
يتم مزج السكر(الابيض و الاسمر) مع الزبدة على سرعة متوسطة حتى يتكون مزيج خفيف و هش.
ثم يتم اضافة البيض و الفانيليا على نفس السرعة و لمدة دقيقة واحدة.
يتم مزج الدقيق و الصودا و الملح مزجا جيدا ثم يتم اضافتهم الى المزيج الكريمى مع اضافة الماء على سرعة متوسطة لمدة دقيقة او حتى يتكون مزيج لين و يتم فى النهاية اضافة الشيكوليت شيبس مع المزج بخفة.
ترص فى صاج مدهون قليل من الزبدة و يتم عمل شكل الكوكيز عن طريق اخذها بملعقة صغيرة و رصها مع الضغط قليلا عليها لتاخذ الشكل المطلوب و يتم خبزها فى فرن درجة حرارتة متوسطة .
<BLOCKQUOTE class="postcontent restore">بسبوسه بدون دهون
المقادير :
كوبين سميد
كوب طحين
كوبين سكر فواكه(فركتوز )
كوبين روب
8بيضات
2ملعقة بيكنك باودر
2ملعقة فانيليا
طريقة التحضير
الطريقه:
1- يخلط السميد مه الروب وملعقة بيكنك باودر
وكوب واحد من السكر وملعقة فانيليا
ويترك لمدة نصف ساعه يتخمر
2- يخلط البيض مع كوب السكر وملعقه الفانيليا
و بيكنك باودر ثم يضاف الطحين بالتدريج
مع الخفق المستمر لمدة ربع ساعه
3- يخلط المزيجين مع بعض جيداً في صينيه
مدهونه وتدخل الفرن حتى تنضج ......... </BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></B></BLOCKQUOTE>